به گزارش روابط عمومی این اداره کل، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان در جریان این نشست با اشاره بر اهمیت نقش و جایگاه حامیان مالی صنعت گردشگری گفت: امروزه بحث تبلیغات و بازاریابی یکی از ارکان اصلی گردشگری به شمار می آید و عدم توجه به این مهم، موجب کاسته شدن کیفیت این صنعت یا حذف شدن از دنیای صنعت گردشگری می شود.
حمیدرضا آذرپور افزود: امروزه استفاده از شیوه ها و روش های نوین بازاریابی نقش بسزایی در دستیابی به توسعه ی پایدار در این صنعت می شود.
در ادامه دکتر منصف عضو هیات علمی دانشگاه آزاد، با اشاره به شعار سازمان جهانی جهانگردی در سال 2014 مبنی «گردشگری و توسعه جوامع محلی»، تعامل اجتماعی را رمز توسعه صنعت توریسم برشمرد و بر حفظ منافع مردم به عنوان لازمه دستیابی به توسعه تاکید کرد.
مدیر مسئول مجله مدیریت جهانگردی ضمن اشاره به مسیر صحیح دولت یازدهم در بحث رونق گردشگری افزود: اقدامات مقدماتی موثری در راستای سوق دادن اقتصاد به سوی کسب درآمد از گردشگری ورودی صورت گرفته است.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد در ادامه با تاکید بر لزوم اولویت بندی بازار گردشگری، از اهمیت شناسایی دقیق این بازار از سوی سرمایه گذاران گفت و تصریح کرد: می بایست سریع ترین، ساده ترین و ارزان ترین مسیر برای توسعه گردشگری مورد بررسی قرار گیرد که با توجه به ماهیت اسلامی کشورمان، در این زمینه می توان «گردشگری حلال» را به عنوان اولویت اول مورد بحث قرار داد.
وی گردشگری حلال را مفهومی تازه و ناآشنا در کشورمان برشمرد و خاطرنشان کرد: روند رو به رشد گردشگری مسلمانان با توجه به کسب 126 میلیارد دلار درآمد جهانی از این شاخه در سال 2012 جای تأمل داشته و با توجه به پیش بینی های جهانی مبنی بر اینکه گردشگری مسلمانان بزرگترین بازار توریسم را در سال 2017 به خود اختصاص می دهد، لازم است جایگاه کشورمان به عنوان کشوری اسلامی و برخوردار از پتانسیل های فراوان در این زمینه بخوبی مشخص شود.
«گردشگری سلامت» دومین اولویتی بود که منصف به آن اشاره کرد و افزود: با توجه به پیشرفت های چشمگیر پزشکی و نیز وجود ظرفیت های عظیم طبیعی در کشورمان، متاسفانه اقدام موثری برای جهشی عظیم در این شاخه از گردشگری صورت نگرفته است که در صورت تحقق آن، گیلان با دارا بودن شرایط منحصر بفرد خود در سطح خاورمیانه می تواند بازار خوبی از این صنعت را بخود اختصاص دهد.
«گردشگری نوستالژی» اولویت سوم گردشگری بود که منصف به آن اشاره کرد و جذب سرمایه گذاری های خارجی و ورود ارز به کشورمان را از سوی هموطنان مقیم سایر کشورها که به قصد مرور خاطرات خود وارد کشور می شوند را از جمله مزایای تحقق این طرح عنوان کرد.
در ادامه استاد دانشگاه علامه طباطبایی ایران را کشوری با تمدن، تاریخ، فرهنگ و جاذبههای بسیار غنی توصیف کرد و افزود: توسعه صنعت گردشگری نیازمند برنامهریزی بلندمدت است.
طالع ماسوله قرن 21 را عصر واکنش سریع دانست و تصریح کرد: امروز دیگر موضوع کیفیت در ارائه خدمات بیمعنا است.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه هتل و خدمات گردشگری مساوی با کیفیت است، اظهار کرد: قرن 21 عصر واکنش سریع در ارائه خدمات گردشگری است.
وی فرهنگ ایرانی بهویژه گیلانی را بستر مناسبی برای توسعه صنعت گردشگری عنوان کرد و یادآور شد: سال 76 شهرک تاریخی ماسوله در وضعیت نامناسبی قرار داشت و 600 واحد مسکونی تخریب شده بود اما با معرفی آن به عنوان جاذبه گردشگری اکنون مهاجرتها به ماسوله افزایش پیدا کرده است.
در پایان مراسم، به حامیان مالی صنعت گردشگری از سوی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری لوح تقدیر اهدا شد.
انتهای پیام/